Take a fresh look at your lifestyle.

TREBUIE SĂ-I AJUTĂM! Opt copilași din Liteni, județul Cluj, nici nu visează la masa de Crăciun. Unul dintre copii este la ȘCOALA de POLIȚIE

0

copilasi-jucu-nevoiasiSituație dramatică pentru opt copii exemplari din Liteni, județul Cluj. Soarta dură a acestora îi face să nici nu viseze că vor avea ce să pună pe masa de Crăciun. Singurele venituri din casă sunt alocațiile atât de mici și salariul tatăului. Sunt îngrămădiți  în două camere și tot ce speră este ca oamenii cu suflet mare să le întindă o mână de ajutor.

Copiii, care au între 3 şi 15 ani, au învăţat să se mulţumească în viaţă cu foarte puţin; trăiesc doar din salariul tatălui, muncitor în construcţii şi se înghesuie în două cămăruţe unde se joacă, îşi fac temele, dorm şi mănâncă. Şcolarii învaţă bine, iar mândria părinţilor este fata cea mare, elevă la şcoală de poliţie, spun jurnaliştii de la ştirileprotv.ro.

În urmă cu 4 ani, membrii familiei Ponea s-au mutat din Timişoara, în satul Liteni din judeţul Cluj, în căsuţa primită moştenire de la bunici. Oamenii sunt fericiţi că au o locuinţă a lor, dar se descurcă foarte greu cu banii. Mama copiilor nu şi-a găsit nimic de lucru, iar tatăl munceşte de la 6 dimineaţă până seară târziu, la o firmă din Cluj.

Fetele cele mari învaţă la şcoală, în Timişoara, iar părinţii fac eforturi mari să le întreţină acolo. Sunt însă convinşi că datorită sacrificiilor, ele vor avea o viaţă mai bună decât a lor. Fraţii mai mici au rămas să-şi poarte unul altuia de grijă; rareori au dulciuri acasă, pentru că părinţii nu şi le permit, dar acum, sunt fericiţi că au primit câteva pungi de la şcoală.

Frigiderul familiei este aproape gol şi, dacă nu se întâmplă o minune, la fel va fi şi de Crăciun. Părinţii sunt trişti pentru că nu le pot oferi copiilor o viaţă normală şi sunt copleşiţi de îngrijorare că locuinţa, veche de zeci de ani stă să se năruie peste ei. Din păcate nu au bani să o renoveze.

Dacă doriți să-i ajutați vă rugăm să ne scrieți la adresa ziarulclujean[at]gmail.com, iar noi vă vom pune în legătură cu familia nevoiașă. Nu uitați să ne lăsați și un număr de contact. Puteți merge acasă la familia Ponea în localitatea Liteni. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata