Take a fresh look at your lifestyle.

ANM: Vreme proastă în continuare

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme instabilă. Informarea expiră în dimineața zilei de 8 mai. Informarea este valabilă pentru aproape toate județele țării, inclusiv Cluj.

Potrivit specialiștilor meteo, la Cluj va ploua abundent în intervalul menționat. În zonele de munte vor fi ninsori consistente, intensificări ale vântului și răcire.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Notă: Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata