Take a fresh look at your lifestyle.

AUDIO – Discuție HALUCINANTĂ la 112. Un medic SAJ Cluj le-a dat „vânt” unor părinți îngrijorați de bebelușul lor

2

Doi părinți din comuna clujeană Aghireșu au sunat la 112 în luna noiembrie a anului 2020, după ce au observat că una dintre gemene are scurgeri de sânge și plânge atunci când urinează. Descoperirea a fost făcută abia după-masa, când medicul de familie din sat nu mai putea fi găsit. Speriați, cei doi soți au sunat la 112 pentru că nu au găsit o mașină cu care să o ducă pe cea mică la urgențe. Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, a anunțat pentru publicația noastră că medicul în cauză va fi monitorizat și se va începe o cercetare disciplinară a acestuia. Înregistrarea poate fi ascultată la finalul articolului.

Operatorul STS de la 112 le-a făcut celor doi soți legătura la Serviciul Județean de Ambulanță Cluj. Aici au întâlnit un medic coordonator care i-a dojenit și jignit, având o aroganță rar întâlnită.

La primul apel telefonic, se poate auzi pe înregistrare, medicul vorbește cu o totală lipsă de empatie față de problema semnalată de către părinți și refuză să le trimită o autospecială. Mai mult, înainte de a le trânti telefonul în nas celor doi soți, același medic îi spune femeii că ea este răspunzătoare dacă i se va întâmpla ceva copilului.

Citește și … DEMISIE la SAJ Cluj după apelul în care doi părinți au fost umiliți

Panicat și enervat de atitudinea medicului coordonator, soțul a sunat din nou la 112. A avut surpriza să dea peste același medic coordonator, care nu și-a revizuit comportamentul între timp. Deși bărbatul a menționat că nu a găsit mașină pentru a-și duce fiica la spital, același medic rămâne nepăsător și închide apelul din nou.

Abia la al treilea apel la 112 și după amenințări cu sesizarea problemei în presă, cei din dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj se decid să trimită autosanitară. De această dată, la celălalt capăt al firului, după cum reiese și din raportul Serviciului de Telecomunicații Speciale, este un alt medic coordonator care vorbește pe un ton calm și civilizat.

Contactat telefonic, Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, a precizat că o astfel de atitudine trebuie monitorizată și cercetată.

„Pot să vă spun că medicul în cauză va fi monitorizat și vom începe o cercetare disciplinară. Pot înțelege că există probleme, se acumulează tot felul, de la accidente la covid, suprasolicitare și așa mai departe, dar o astfel de atitudine nu își are locul. Și eu am sunat la bancă într-o zi, nervos foc, dar doamna de la celălalt capăt al firului s-a comportat profesional, pe un ton calm și înțelegător. Așa trebuie să fie și la ambulanță”, a spus Horia Simu.

Înregistrarea, mai jos.

înregistrare apel 112 – Serviciul Județean de Ambulanță Cluj

Citește și … D.S.U. o anchetează pe operatoarea SAJ Cluj care a batjocorit doi părinți din Aghireșu

Citește și
2 Comentarii
  1. Bianca spune

    Doamne fereste asa ceva e stigator la cer cum sa vorbesti asa urat numa in Romania poti sa vezi asa ceva mie scarba de rasa de romanii nu am fost de 15 anii in Romania dar nici nu vreau sa o vad sau sa pui piciorul in ea sunt zero zero🤮🤮🤮🤮.

  2. Piter spune

    Nice site!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata