Take a fresh look at your lifestyle.

Clujul se pregătește de o nouă experiență ”Rock the Symphony”

0

A doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience va debuta joi, 20 septembrie. Timp de patru zile Cluj-Napoca se transformă într-o scenă muzicală prin evenimentele speciale pregătite de organizatori.

Probabil cel mai așteptat eveniment este “Rock the Symphony”, sâmbătă începând cu ora 19.00 în Piața Unirii, unde mari nume ale muzicii românești vor cânta hituri celebre, într-o orchestrație specială, alături de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band. Capul de afiș este Dan Bittman, ”vocea” trupei Holograf, care revine pe scena festivalului și își invită fanii să cânte împreună. Cu piese ca “Ochii tăi”, “Banii vorbesc” sau “ Dincolo de nori” publicul va călători prin cei 40 de ani de muzică pe care trupa Holograf îi aniversează anul acesta.

Celebrul salut „Bună seara, prieteni!” va răsuna sambătă seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cu vocea sa inconfundabilă, Cristi Minculescu va interpreta piese care l-au făcut celebru de-a lungul carierei, dar de data aceasta împreună cu orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Organizatorii promit un show de excepție de la care nu trebuie să lipsească nici fanii genului rock, dar nici cei ai muzicii clasice, nici cei care și-au trăit adolescența fredonând “Strada ta”, “Floare de Iris” sau “Somn Bizar”. Seara de sâmbătă va fi completată de trupa Harași Dj K-lu.

Joi este ziua dedicată invitatului special, artistul norvegian Aksel Kolstad. Supranumit ”Franz Liszt al vremurilor noastre”, el însuși se declară ”cel mai disponibil pianist clasic” și își propune să facă o revoluție culturală. Pianist, compozitor, dirijor, comediant și sportiv, Aksel este genul de rebel care nu renunță la încercările de a sfida limitele, de a explora și de a crea.

A început studiul temeinic la pian la doar 4 ani, a studiat la Academia de Muzică din Oslo și și-a făcut debutul la New York, la Carnegie Hall. Aksel Kolstad va începe programul festivalului cu o piesă muzical umoristică pentru copii, ”Mozart for children”, după care va susține un workshop pe tema ”Cum să cânți simfonic în secolul 21” la care vor putea participa muzicieni și studenți ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Artistul va porni spre seară într-o călătorie prin cele mai frumoase locuri ale orașului, cântând la un pian aflat pe o platformă mobilă.

Din programul festivalului mai fac parte VR Symphony, o experiență muzicală virtuală de neratat, ce va putea fi experimentată de joi până sâmbătă între orele 10.00-18.00 în Piața Unirii și Baby Yoga Symphony, sâmbătă la ora 14.00 în Parcul Central, unde sunt așteptați părinții cu bebelușii lor la un program special creat pentru ei. Cluj Symphony Experience este un eveniment cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți clujenii.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata