Take a fresh look at your lifestyle.

Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa

0

Soluţia autorităţilor centrale după apariţia imaginilor de groază de la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, cu pacienţi dezbrăcaţi lăsaţi să zacă pe jos, a fost să propună aducerea unui spital modular de 100 de paturi unde bolnavii de COVID, mulţi cu probleme psihice, să poată fi trataţi în condiţii civilizate. Ministerul Sănătăţii ar putea finanţa cu un milion şi jumătate de euro proiectul.

Procurorii din Reșița fac anchetă pentru abuz în serviciu la spitalul județean din localitate. Și vor să afle cine se face vinovat pentru faptul că pacienți cu coronavirus și afecțiuni psihice au fost lăsați singuri în saloane în Staţionarul 3. Imaginile apărute în spațiul public îi arată pe unii cum stau dezbrăcați, se duc la băi insalubre și stau pe paturi murdare.

La Reșița a ajuns și corpul de control al ministrului sănătății, după ce ieri inspecția sanitară a dat primele amenzi, de peste 18 mii de lei.

Reprezentanți ai Primăriei Reșița și ai Consiliul județean au început și ei propria evaluare a activității în spitalul de urgență. Iar la un control fulger au observat alte nereguli grave.

Soluția găsită de autoritățile locale este amplasarea unui spital modular cu 100 de paturi care să trateze pacienții cu coronavirus. Studiul tehnic e gata și au depus documentele pentru obținerea avizelor și apoi a finanțării de un milion și jumătate de euro de la ministerul sănătății.

Staționarul trei, dar și celelalte două corpuri de clădire ale spitalului de urgență din Reșița, ar urma să fie modernizate cu bani europeni.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata