Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Altă tentativă de omor în Cluj-Napoca. Tânăr bătut cu sălbăticie și înjunghiat în plămâni

0

Un tânăr de 17 ani a fost bătut cu sălbăticie și înjunghiat în mai multe zone ale corpului, inclusiv în cea a plămânilor. S-a întâmplat asta duminică seara, pe strada Unirii din cartierul clujean Gheorgheni. Autorul, un tânăr de 18 ani, a fost arestat preventiv luni. Victima și agresorul se cunoșteau. Acest incident vine la doar două zile după o altă tentativă de omor care a avut loc în Mănăștur.

Duminică seara, cei doi tineri se aflau pe strada Unirii din Cluj-Napoca. Pe fondul unui conflict spontan, fără a se cunoaște motivele la acest moment, Roberto Albert a început să-l agreseze pe tânărul de 17 ani.

Mai apoi, individul de 18 ani a scos un obiect tăietor/înțepător și l-a înjunghiat pe tânărul de 17 ani. Loviturile au fost aplicate în mai multe zone ale corpului, inclusiv în cea a plămânilor, după cum precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Medicii legiști au concluzionat că viața tânărului de 17 ani a fost pusă în pericol.

„La data de 29.01.2023, în jurul orei 20.00, pe str. Unirii din Cluj Napoca, din cartierul Gheorgheni, inculpatul A.R. în vârstă de 18 ani a agresat-o pe persoana vătămată Ș.A.Ș.în vârstă de 17 ani, aplicându-i lovituri cu pumnii și cu un obiect tăietor/înțepător, cauzându-i plăgi înjunghiate hemitorace ant. stâng, regiune lombară dreapta, coapsa dreaptă, pneumotorace bilateral, contuzie pulmonară stânga, fractură costală, contuzie abdominală, contuzie mâini bilateral cu excoriații adiacente, leziuni care necesită 25-30 zile îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața. Cei doi se cunoșteau anterior conflictului”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Roberto Albert este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă la omor”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare. Pedeapsa minimă pentru o astfel de faptă este de 5 ani.

Prin ordonanța din data de 30.01.2023 s-a luat măsura reținerii inculpatului Roberto Albert, pe o durată de 24 de ore, iar marți a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Magistratul judecător a admis cererea procurorilor și l-a arestat preventiv pe tânărul de 18 ai, pe o perioadă de 30 de zile în primă fază.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în consecinţă: În temeiul art. 202 alin. 1-3, art. 223 alin. 2 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului A. R., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 C.p. pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 31.01.2023 până la data de 01.03.2023. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 31 ianuarie 2023, ora 12:10 în prezenţa inculpatului şi a reprezentantului Ministerului Public”, se arată în Încheierea Tribunalului Cluj.

Citește și … Tentativă de omor într-un bar din Mănăștur, în timpul unui meci de fotbal. Victima înjunghiată de 7 ori

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata