Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – BOC anunță cu surle și trâmbițe: „O nouă zonă de agrement și recreere în natură”. În PĂDUREA Făget. Ne mirăm de ce vin animalele în oraș

0

Primăria municipiului Cluj-Napoca și Zona Metropolitană Cluj au amenajat prima pădure-parc din județul Cluj și una dintre primele din România, în cadrul proiectului cu finanțare europeană Urbfordan. Să fie Clujul în top, indiferent dacă e bine sau rău. Plecând de la UNTOLD în pandemie, la parcuri în păduri. Și ne mai mirăm că avem porci mistreți în oraș, șerpi prin gospodăriile oamenilor ori alte vietăți care ar trebui să trăiască în pădure.

Prin acest proiect, în pădurea Făget au fost semnalizate piste pentru biciclete și poteci tematice. De asemenea, au fost montate panouri informative privind biodiversitatea (fauna și flora) din zonă și băncuțe de odihnă, un amfiteatru în aer liber, o platformă educativă, un punct de observație geologică, o platformă de relaxare și un refugiu.

Intervenția a vizat trupul de pădure de aproximativ 40 de hectare, având ca repere de delimitare observatorul astronomic din comuna Feleacu (Sud-Est), un spațiu privat de evenimente (Est), respectiv cartierul Făget (Nord și Vest).

„Pădurea-parc Făget: o nouă zonă de agrement și recreere în natură pentru clujeni. Intervenția a fost gândită cu un impact minimal asupra mediului. În baza unui parteneriat cu Facultatea de Știința și Ingineria Mediului au fost realizate un plan strategic și un plan operațional pentru această zonă, ambele având ca element central protejarea biodiversității”, se arată în comunicatul primarului Emil Boc.

Valoarea totală a proiectului a fost de trei milioane de euro, din care componenta clujeană a reprezentat 400.000 de euro.

Foto: Facebook/Emil Boc.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata