Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Alpinist căzut de la mare înălțime în Cheile Turzii. A fost preluat de elicopterul SMURD

0

Un alpinist care se bucura de ieșirea din izolare a căzut de la peste 20 de metri înălțime. S-a întâmplat în Cheile Turzii, în timpul unei escalade. Zona în care s-a petrecut incidentul este cunoscută sub denumirea de „Peretele Aerian”. Starea victimei este gravă.

Într-o informare scrisă, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj oferă detalii despre incident.

„În jurul orei 13.00 am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cehile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de cca 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului. Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital”, se arată în informarea ISU Cluj.

Polițiștii clujeni au deschis o anchetă pentru a elucida cauzele accidentului.

„Persoană căzută de la înălțime, în jurul orei 13:00. Polițiștii au fost sesizați despre un eveniment care s-a produs în Cheile Turzii. Din primele informații, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Cluj Napoca, care desfășura activități de cățărare, ar fi căzut de la aproximativ 20 de metri. Fiind o zonă greu accesibilă, la fața locului s-a deplasat un elicopter pentru a prelua victima”, precizează reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata