Take a fresh look at your lifestyle.

Imagini ȘOCANTE pe Someș, în zona Cluj Arena – Sala Sporturilor

0

Clujenii care au ieșit la o plimbare ori mișcare în primele zile din noul an, pe lângă Someș, au avut parte de imagini șocante.

Râul Someș este plin de gunoaie în zona Cluj Arena – Sala Sporturilor: de la saltele de pat, la scaune, găleți, uși de frigidere sau te miri ce, toate acestea au putut fi privite de pe margine, în orașul de „cinci stele”.

Gunoaiele ajung în Someș de pe alte râuri ori din depozitări ilegale. Aceste depozitări ilegale de deșeuri arată gradul de educație a unor oameni care trăiesc printre noi.

În 2019, spre exemplu, Primăria Florești a fost sancționată contravențional cu 75.000 lei în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996 cu modificările și completările ulterioare pentru “neasigurarea de către autoritățile administrației publice locale a curățării cursurilor de apă, a bălților și a malurilor acestora de pe raza localității, precum și neluarea măsurilor operative privind verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă”.

Angajații Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au realizat un control în data de 15 iulie 2019,  iar în urma verificărilor au fost constatate depozite de deșeuri menajere și de construcții atât pe malul drept al râului Someșul Mic (aval de puntea pietonală zona Barajului Florești II), cât și pe malul stâng.

În ultimii ani s-au organizat numeroase acțiuni de verificare și salubrizare, dar din păcate acestea au fost zădărnicite de lipsa de educație a cetățenilor.

Citește și … FOTO – Someșul este curățat de gunoaiele „istorice” cu un tractor și un buldo

FOTO: știripesurse.ro

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata