Take a fresh look at your lifestyle.

Infractoare din Sălaj prinsă după ce a furat cutia milei de la Mănăstirea Piatra Craiului. Cum a acționat femeia trecută de prima tinerețe

0

O femeie din județul Sălaj a fost depistată, în timp record, după ce a sustras cutia milei de la Mănăstirea Piatra Craiului din Bucea – Negreni. Individa a mers la cerșit și când a văzut că nu a făcut suficienți bani a furat cutia milei. Ea a fost sprijinită în activitate de către un bărbat. Ambii au acum dosar penal.

Duminică dimineață, femeia de etnie rromă a mers la mănăstirea situată în apropiere de Bucea, comuna clujeană Negreni. Era pregătită de cerșit și a asistat la slujbă. Când a observat că totul este pe final, iar ea nu a primit suficienți bani de la enoriași, a profitat de un moment de neatenție al tuturor și a furat donațiile. Văzând că lipsește cutia, starețul a sunat la 112. Femeia nu s-a bucurat prea mult de „reușită”, ea fiind săltată marți.

„La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 12.15, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați de către un reprezentat al Mănăstirii Piatra Craiului din comuna Negreni, despre faptul că o femeie ar fi sustras o cutie destinată colectării banilor. Astfel, polițiștii au procedat la verificarea aspectelor semnalate, iar la data de 16 ianuarie a.c., în baza activității investigativ-operative, au depistat persoana bănuită de comiterea faptei, fiind vorba de o femeie, de 54 de ani, din județul Sălaj”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

COMPLICE ACUZAT

Oamenii legii au reușit să afle că femeia nu a acționat singură, ci cu un bărbat. Acest bărbat a transportat-o pe individă la mănăstire, a așteptat-o și la final au împărțit „prada”. Pentru că avea cunoștință de fapta femeii și nu a anunțat autoritățile, el s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire.

„Totodată, polițiștii au constatat că femeia s-ar fi urcat în autovehiculul unui bărbat, de 33 de ani, care avea cunoștință despre fapta comisă de femeie, împărțind suma de bani sustrasă. Prejudiciul în valoare de 600 de lei a fost recuperat integral de polițiști. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tăinuire”, se mai arată în informarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

După ce au plecat de la mănăstire, cei doi au aruncat cutia milei, goală, într-o zonă cu boscheți din Bucea. Obiectul a fost recuperat de către anchetatori. În speranța că va scăpa mai ușor, femeia a înapoiat banii către mănăstire.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata