Take a fresh look at your lifestyle.

Bulgarii se răzbună pe austrieci şi ţin tirurile blocate în vama Oryahova

0

În semn de protest faţă de austrieci, zeci de tiruri care aveau ca destinație finală Austria au rămas blocate la granița Oryahovo-Bechet dintre Bulgaria și România.

 Printre acestea, se numără și mai multe tiruri grecești încărcate cu mărfuri către Austria, aflate blocate pentru câteva zile în așteptarea verificării atente a mărfurilor și documentelor, conform informațiilor publicate de publicația troxoikaitir.gr.

Așteptarea prelungită este rezultatul implementării unor controale mai stricte ale bulgarilor, ca urmare a încercării de aderare la zona Schengen. Austria a solicitat atât Bulgariei, cât și României să intensifice verificările.

Șoferii greci au fost cei mai nervoși, menționând că nu au primit informații prealabile cu privire la potențiale întârzieri la intrarea în Bulgaria. Acest aspect a fost reclamat de Asociația pentru Transporturi Internaționale a Proprietarilor de Camioane din Județul Pieria „AKROPOLIS”, scrie sursa citată.

Autoritățile bulgare au raportat peste 7.200 de verificări în primele șase zile ale anului, evidențiind diverse încălcări și contravenții depistate. În urma controalelor, au fost reținute următoarele produse: țigări, alcool, ulei de motor, detergent praf de rufe, scule electrice, jucării pentru copii și produse de parfumerie.

Aceste măsuri au fost aplicate în vederea respectării rigorilor impuse de aderarea la Schengen, mai spun vecinii bulgari.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata