Take a fresh look at your lifestyle.

Măsură neobișnuită față de șoferul de camion care a accidentat mortal o femeie, în Grigorescu. Față de milionarul de la Coratim polițiștii au fost blânzi. Un procuror le-a tăiat avântul rutieriștilor

0

Polițiștii clujeni l-au reținut pentru 24 de ore pe șoferul de camion care a accidentat mortal, marți, o femeie de 77 de ani, pe trecerea de pietoni de pe strada Mirăslău. Camionagiul susține că a oprit la trecere pentru a acorda prioritate unei femei care traversa dinspre stânga spre dreapta, dar nu a văzut-o pe clujeanca de 77 de ani care traversa din sens invers. Ajunsă într-un unghi mort, în zona cabinei, șoferul nu a văzut-o pe femeie și a strivit-o cu roțile camionului. Un accident aproape tras la indigo a avut loc la finalul lunii iunie, doar că fără camion și cu mici diferențe. Daniel Dumitraș, patronul Coratim, a strivit cu bolidul său un tânăr de 33 de ani, tatăl unui copil de 10 luni. Victima se afla tot pe trecerea de pietoni. Dumitraș, în comparație cu camionagiul, a tăiat linia continuă apoi l-a accidentat mortal pe tânăr. Pentru Dumitraș, a cărui ucidere din culpă a fost în formă agravată, putem spune, nu s-a luat nicio măsură privativă de libertate. Același Dumitraș avea permisul de conducere suspendat și la momentul accidentului circula cu dovadă. Luăm cazurile pe rând. În cazul camionagiului, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a echilibrat situația, pentru un moment. Măsura reținerii nu se impunea în acest caz, astfel că bărbatul a fost eliberat imediat și va fi cercetat în stare de libertate.

Citește și …
Procurorii de la PJ Cluj-Napoca despre victima accidentului mortal din Grigorescu: „…s-a angajat în traversarea străzii, în pas grăbit, aproape alergând”

Accidentul provocat de camionagiu în Grigorescu

MĂSURI ÎN CAZUL UNUI CAMIONAGIU

Marți după-masă, o femeie de 77 de ani a avut parte de un sfârșit teribil. În calitate de pieton, clujeanca a încercat să traverseze strada regulamentar, pe trecere, dar un camion a accidentat-o mortal. Evenimentul s-a petrecut pe strada Mirăslău din Cluj-Napoca.

Nefericitul accident din Grigorescu s-a produs în jurul orei 16:20. Atunci, femeia a încercat să traverseze strada pe zebră. Șoferul care conducea camionul susține că a oprit pentru a acorda prioritate unei femei care traversa dinspre stânga spre dreapta. Pe femeia de 77 de ani, care traversa din sens invers, susține bărbatul, nici nu a văzut-o. Acesta le-a mai spus polițiștilor că nu a simțit când a trecut cu camionul peste corpul femeii. Bărbatul a fost alarmat cu claxoanele de către ceilalți șoferi din trafic și așa s-a oprit.

Bărbatul a explicat în fața presei și a anchetatorilor că era imposibil să o vadă pe femeie

Victima se afla într-un unghi mort al cabinei și era aproape imposibil ca șoferul să o vadă.

Miercuri dimineața, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj anunțau cu surle și trâmbițe că l-au reținut pentru 24 de ore pe camionagiu, pentru ucidere din culpă și atât.

„La data de 08.10.2019, lucrătorii Biroului Rutier au dispus față de bărbatul din comuna Iara măsură reținerii pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, se arăta într-o informare a IPJ Cluj, trimisă către toată presa din Cluj și nu numai.

Camionagiul, prin avocat, a contestat măsura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar un magistrat procuror a admis-o. Magistratul a considerat că șoferul camionului nu reprezintă un pericol public și l-a pus imediat în libertate, admițând indirect că polițiștii rutieri s-au precipitat cu ordonanța de reținere.

„În motivarea ordonanței s-a reținut, în esență, că prin raportare la dispozițiile art. 202 alin. 1 și 3 din C.pr.pen., măsura reținerii suspectului este neîntemeiată. La constatarea netemeiniciei au fost avute în vedere, potrivit legii, aspecte ce țin de natura faptei (infracţiune contra vieţii, din culpă), modalitatea şi circumstanţele concrete de comitere a acesteia, dinamica producerii accidentului rutier aşa cum reiese din probele administrate în cauză, circumstanţele reale şi personale ale suspectului (acesta se află la prima interferenţă cu legea penală, a avut o atitudine de deplină sinceritate, şi-a manifestat regretul privind rezultatul produs, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, este integrat în societate), apreciindu-se că măsura reţinerii nu este proporţională şi necesară în vederea atingerii scopurilor prevăzute de lege (asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii suspectului de la urmărirea penală sau de la judecată, prevenirea săvârşirii unei alte infracţiuni). S-a mai arătat printre altele că, natura infracţiunii nu poate constitui doar prin ea însăşi un motiv temeinic pentru luarea unei măsuri privative de libertate, cu atât mai mult cu cât fapta a fost comisă din culpă (avându-se în vedere starea de fapt reţinută în urma administrării probelor)”, se arată într-un răspuns primit de publicația noastră, ZIARUL CLUJEAN, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Accidentul provocat de omul de afaceri Daniel Dumitraș pe strada Câmpul Pâinii

MĂSURI ÎN CAZUL UNUI MILIONAR

Și ne îndreptăm privirea spre accidentul produs de milionarul Daniel Dumitraș. În 25 iunie, la orele prânzului, Dumitraș a ieșit cu mașina din parcarea Coratim și a accidentat mortal un pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Potrivit polițiștilor și imaginilor de pe camerele de supraveghere, Daniel Dumitraș, de 49 de ani, a ieșit din parcare, a trecut peste linia continuă și a virat stânga peste trecerea de pietoni. În acel moment, pe zebră se aflau două persoane. Din păcate, tânărul de 33 de ani, din Florești, a fost surprins de autovehiculul omului de afaceri și a fost strivit.

Victima avea acasă un copil de doar 10 luni. Daniel Dumitraș, în schimb, avea permisul suspendat și circula cu dovadă în momentul producerii accidentului. În apărarea sa, Dumitraș a susținut că nu a văzut pietonul din cauza stâlpului de la mașină. Acest aspect a fost contrazis de imaginile de pe camerele de supraveghere.

Daniel Dumitraș nu a fost reținut de polițiști

Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, a ucis un tânăr care avea toată viața înainte și a lăsat orfan de tată un copil de doar 10 luni, Daniel Dumitraș a rămas cu drept de conducere după producerea accidentului și nu a fost reținut nici măcar o oră de polițiștii clujeni. Dumitraș este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă. Tot pentru ucidere din culpă, dar fără trecut peste linia continuă, camionagiul a fost băgat la zdup și eliberat ulterior de către un procuror care a considerat măsura drept neîntemeiată.

Citește și …
Procurorii de la PJ Cluj-Napoca despre victima accidentului mortal din Grigorescu: „…s-a angajat în traversarea străzii, în pas grăbit, aproape alergând”

Citește și …
FOTO – Clujeancă ucisă de un camion, pe zebră. Șoferul spune că nu a simțit nimic
Citește și …
VIDEO – Tânăr din Florești, accidentat mortal pe trecerea din fața Coratim. Corpul pietonului, prins sub mașină

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata