Take a fresh look at your lifestyle.

Președintele PMP, Eugen Tomac, în conferință la Cluj: „Sănătatea este pur și simplu captivă în mâinile unor interese”. Tomac a vorbit și despre negocierile cu PNL

0

Aflat miercuri în vizită la Cluj, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a făcut o serie de dezvăluiri privind negocierile duse cu Partidul Național Liberal în ultimele zile. Liderul PMP susține că a condiționat votul colegilor săi de partid, de săptămâna viitoare, atunci când urmează să fie învestit noul guvern condus de Ludovic Orban, de realizarea unor proiecte importante pentru țară, printre acestea fiind sănătatea și alimentarea cu gaze a cât mai multe locuințe. Eugen Tomac l-a atacat pe Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, pentru că refuză o dezbatere cu candidatul PMP, la aceeași funcție, Theodor Paleologu. Din nou, Eugen Tomac le-a transmis tuturor candidaților la alegerile prezidențiale că invitația la dezbatere este deschisă. Declarațiile de presă au fost întărite de senatorul clujean Vasile Cristian Lungu, președinte al PMP Cluj. În altă ordine de idei, senatorul clujean și-a exprimat poziția față de destituirea guvernului Dăncilă optând pentru a-și amâna o intervenție chirurgicală. Lungu s-a prezentat în cârje la moțiunea de cenzură de la începutul acestei luni. Votul senatorului Lungu a fost unul din cele cinci care au dărâmat guvernul PSD.

„Sper ca viitorul guvern să aibă curajul, cel puțin în perioada aceasta de un an de zile, să iasă din această logică în care sănătatea este pur și simplu captivă. Captivă în mâinile unor interese care nu au nimic în comun cu tot ceea ce ține de nevoile cetățenilor. În România mor anual peste 60.000 de cetățeni, de boli care pot fi tratate și acest semnal trebuie să îi cutremure pe toți care pășesc în Ministerul Sănătății și pe cei care conduc guvernul. I-am spus acest lucru premierului desemnat Ludovic Orban, în întâlnirile pe care le-am avut în aceste zile, și am condiționat votul pe care îl vor da colegii mei, inclusiv domnul senator Lungu, (foto jos) la învestirea guvernului de săptămâna viitoare”, spune Eugen Tomac, președintele PMP.

După sănătate, alimentarea cu gaze a fost un nou subiect de negociere între PMP și PNL.

„Cred, de asemenea, că viitorul cabinet are obligația, într-un termen cât mai scurt, să vină cu o strategie prin care să încercăm să convingem Comisia Europeană ca în exercițiul bugetar viitor să putem utiliza o parte din resursele alocate României pentru extinderea rețelelor de gaze pentru cetățeni. În comparație cu alte state vecine nouă, din Uniunea Europeană și nu numai, state care nu au aceleași resurse pe care le avem noi, ca țară, dar care totuși au reușit să-și extindă această rețea de gaze către populație, către gospodării, în proporție de peste 85 – 90%. În România, accesul la resurse naturale de gaze este de doar 32%, la ora actuală. Este iarăși un subiect pe care l-am discutat, negociat și am primit garanții din partea premierului desemnat, Ludovic Orban, că pentru viitorul cabinet, care sper să fie învestit luni, va fi o prioritate acest proiect pe care PMP l-a propus. Este vital să începem să gândim, să ne concentrăm, să ne canalizăm energia spre proiecte ce sunt priorități pentru țară”, mai spune Tomac.

De la stânga spre dreapta: Mihai Neamțu, Eugen Tomac – președinte PMP, Cristian Lungu – președinte PMP Cluj

Liderul PMP a transmis că el și colegii săi sunt încrezători în șansele lui Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

„Suntem încrezători în șansele lui Theodor Paleologu privind scorul pe care îl va obține. Sunt profund dezamăgit și în același timp dezaprob total modul cum înțeleg să facă campanie electorală ceilalți contracandidați. Este incredibil că la 30 de ani de la prăbușirea comunismului, în societatea românească, pe politicieni încă îi mai bântuie frica. Frica de dezbatere. L-am văzut aseară pe candidatul USR PLUS, Dan Barna, care aproape se plângea la televizor că îl deranjează candidatura lui Theodor Paleologu și ce rău este că există Paleologu în această competiție, că s-ar putea din cauza lui să intre Dăncilă și alte povești de acest gen. Păi dacă este atât de bun, de ce nu acceptă Dan Barna o dezbatere cu Paleologu? Și dacă este atât de valoros să le demonstreze românilor, care își doresc să-l voteze pe candidatul nostru, că este mai bun decât el. Deci, frica aceasta și improvizația și încercarea de a se ascunde în spatele unor așa zise strategii politice sunt jalnice. Eu regret și nu vreau să trăiesc într-o țară în care politicienii, doar de dragul de a părea altceva decât ceea ce sunt, să se ascundă de dezbateri”, spune Eugen Tomac.

Senatorul Cristian Lungu, președinte PMP Cluj
Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata