Take a fresh look at your lifestyle.

Spania se confruntă cu al patrulea val al pandemiei după Paștele catolic. Medicii critică măsurile de relaxare

0

După vacanța de Paștele catolic, spaniolii se confruntă deja cu cel de-al patrulea val de infectări. Numărul bolnavilor a crescut cu 20 la sută în ultima săptămână, majoritatea diagnosticați cu tulpina britanică. Fațaă de valul trei, acum pacienții care au nevoie de spitalizare și chiar de terapie intensivă sunt mai tineri și fără alte patologii.

Potrivit unei corespondențe TVR, 1 din 5 paturi de la ATI sunt ocupate de bolnavi covid 19. Numărul infectărilor crește cu 10 mii zilnic, iar incidența a ajuns la 200 de cazuri la suta de mii de locuitori. Cele mai afectate regiuni sunt Madrid, Pais Vasco și Navarra. Vârsta pacienților internați a scăzut față de începutul pandemiei, iar medicii sunt îngrijorați de întreruperile în administrarea vaccinului.

Profilul pacienților de la Terapie Intensivă s-a schimbat. Sunt mai tineri, între 60 și 65 de ani și fără alte patologii ca înainte. Trebuie subliniat faptul că cei mai mulți pacienți de la ATI nu au fost vaccinați.

Peste 2000 de bolnavi cu covid 19 sunt în continuare la terapie intensivă.

Medicii au criticat dur decizia autorităților de a relaxa măsurile în perioada Paștelui catolic.

În jumătate din țară gradul de ocupare la ATI a pacienților covid a atins pragul critic. În unele regiuni tulpina britanică se regăsește la 90 la sută dintre persoanele infectate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata