Take a fresh look at your lifestyle.

Tehnologia și influența asupra modului de relaxare în viitor

0

Citește în articol cum se vor distra oamenii în viitor. Află mai multe detalii, date statistice și alte informații utile despre relaxarea bazată pe tehnologie.

Utilizarea inteligenței artificiale într-un procent din ce în ce mai mare în viața de zi cu zi a omului modern a propulsat omenirea către un viitor în care mare parte din tot ceea ce înseamnă modalitate de distracție se va baza pe tehnologie. De exemplu, în anul 2020 existau aproape 4, 2 miliarde de asistenți digitali vocali, iar până în 2024, numărul acestora se va dubla – 8, 4 miliarde.

În 2019 au fost vândute peste 14 milioane de echipamente bazate pe tehnologiile VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentativă). Creșterea pentru dispozitivele VR va fi de 16 ori mai mare în următorul an, iar piața VR/AR va atinge valoarea de 209, 2 miliarde de dolari în 2022. Iar acestea sunt doar câteva date statistice care indică în mod clar că oamenii se vor baza din ce în ce mai mult pe tehnologie în viitor atunci când vor dori să se distreze.

Cum va reuși tehnologia să schimbe modul în care oamenii se relaxează?

foto: unsplash.com

De-a lungul existenței sale, omenirea a căutat noi și noi forme de distracție, iar în final, modalitățile de distracție au ajuns să se bazeze pe avantajele oferite de tehnologie. De exemplu, jocurile de noroc constituie una dintre cele mai populare modalități de distracție. Această formă de relaxare este preferată de foarte mulți oameni (26% din populația la nivel global, aproximativ 1, 6 miliarde de persoane).

Industria jocurilor de noroc se cifrează la aproape 230 de miliarde de dolari în 2021, sectorul de casino online România având una dintre cele mai mari creșteri la nivelul statelor Uniunii Europene în 2020 (aproximativ 90%). Turismul bazat pe jocurile de noroc a însemnat un procent de 81% din numărul vizitatorilor statului Las Vegas în 2019 (în 2021, ponderea lor a fost de 73%).

Turiștii care au vizitat Macau în 2020 au generat venituri în valoare de 47, 25 de miliarde de dolari. Numai că viitorul acestei industrii nu mai este strâns legat de cazinourile terestre, ci de cele online, iar peste câțiva ani, va fi de cele bazate pe tehnologia VR. De exemplu, în acest moment, sunt peste 171 de milioane de posesori de dispozitive VR la nivel global.

Iar acesta este doar unul dintre numeroasele exemple despre modul în care oamenii se folosesc de tehnologie pentru a se relaxa. Industria de divertisment are o valoare de piață de 2, 2 trilioane de dolari în 2021. Previziunile specialiștilor indică faptul că până în 2030, contribuția inteligenței artificiale la economia mondială va fi de 15, 7 trilioane de dolari.

Viitorul omenirii în materie de distracție va însemna jocuri video care vor fi jucate în centre VR, dar și în parcuri tematice VR (70% din totalul vânzărilor de echipamente VR sunt destinate jocurilor). De asemenea, platformele de socializare, așa cum este Meta (fosta rețea de social media Facebook) vor implementa din ce în ce mai mult soluțiile bazate pe AR, ceea ce va contribui la cel mai realist mod de interacțiune socială posibil de la distanță.

Filmele vor putea fi vizualizare într-un format în care oamenii vor fi parte integrantă a acțiunii (exemplul cel mai elocvent este jocul AR Pokemon Go). Vizitele la muzeu vor fi posibile chiar din propria locuință smart, grație interacțiunii IoT, iar tehnologia Blockchain va permite construirea unor universuri virtuale fără servere, cu plată instant și nivel de confidențialitate maxim pentru produsele achiziționate din centrele de cumpărături virtuale, pe care le poți vizita fără să pleci de acasă.

Concertele artiștilor favoriți vor putea fi vizionate prin intermediul tehnologiei VR chiar din locuința proprie. Camerele 3D poziționate în apropierea scenei vor permite vizualizarea la 360 de grade prin intermediul căștilor VR, exact ca în realitate. Toate acestea și multe altele vor fi posibile datorită tehnologiei, iar partea cea mai bună este că primii pași deja au fost făcuți, iar oamenii se pot distra chiar acum ca în viitor!

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata