Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Dumitru Fărcaș, pe ultimul drum. Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va purta numele îndrăgitului artist

0

Taragotistul Dumitru Fărcaș a fost condus astăzi pe ultimul drum. Cortegiul funerar a plecat din Cluj-Napoca la orele prânzului spre localitatea Groși din Maramureș, acolo unde artistul își va dormi somnul de veci, în curtea casei părintești. Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va purta numele îndrăgitului artist, a anunțat primarul Clujului, Emil Boc. La plecare, sicriul a fost scos în stradă, unde colegii taragotiști i-au cântat pentru ultima dată lui Dumitru Fărcaș.

O slujbă religioasă pentru sufletul artistului a fost ținută în această dimineață de un sobor de preoți, în frunte cu Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului. Sicriul a fost scos din Casa de Cultură în aplauzele a sute de oameni care au venit să-și ia rămas bun de la Dumitru Fărcaș.

Emil Boc a ținut un cuvânt de rămas bun, după care fiica artistului a spus în fața mulțimii că ultimele luni au fost foarte grele pentru familie.

Foștii colegi i-au cântat lui Dumitru Fărcaș trei melodii, printre care și cea care deschide emisiunea Tezaur Folcloric.

Sutele de oameni i-au adus flori îndrăgitului rapsod. Cunoscuții sau simpli oameni care îl apreciau pe Dumitru Fărcaș regretă dispariția acestuia. Era săritor când alții erau în nevoie, un profesionist desăvârșit și un om plin de viață, așa îl cataloghează oamenii pe Dumitru Fărcaș.

Dumitru Fărcaș a fost înmormântat în această după-masă în localitatea natală Groși din județul Maramureș, conform ultimei sale dorințe scrise.

Din nefericire, puțini artiști au participat la ceremonie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata