Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Jandarmii, reacție la două zile de la incidentele de pe Cluj Arena. Reprezentanții G.M.J. Cluj-Napoca susțin că mama și copilul gazați au fost ajutați

0

În urma  apariției în spațiul public a informației potrivit căreia o familie cu un copil minor ar fi avut de suferit în urma intervenției de restabilire a ordinii publice, de la finalul meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj și FC Hermannstadt Sibiu, compartimentul de informare și relații publice al Grupării de Jandarmi Mobila „ Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca face precizări la două zile de la incidente.

Reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca susțin că femeia gravidă și copilul bolnav de astm, ajunși la spital în urma inhalării de gaz lacrimogen, au fost ajutați să ajungă la ambulanță. Tatăl copilului contrazice afirmațiile jandarmilor și susține într-un interviu că, din contră, nu au fost lăsați să ajungă la ambulanță. A se vedea interviul cu soții Coste în partea de jos a articolului.

“În urma incidentelor provocate de suporterii de la finalul meciului de fotbal, soldate cu rănirea gravă a unui reprezentant al echipei de dialog a jandarmeriei, a fost necesară intervenția de restabilire a ordinii publice, fiind folosite mijloacele din dotare, inclusiv substanțe iritant-lacrimogene.

Precizăm că soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți, care a fost dispersat de jandarmi, iar comandantul dispozitivului a dat ordin ca femeia împreună cu copilul să fie scoși într-o zonă de siguranță a stadionului. Reprezentanții jandarmeriei i-au condus în siguranță pe cei doi în zona terenului, acolo unde se afla și o ambulanță.

Reamintim că, în aceste situații , cei aflați în zonele în care s-a dispus o intervenție de restabilire a ordinii publice, trebuie să părăsească de urgență zona delimitându-se de acțiunea celor violenți.

De asemenea, se impune precizarea referitoare la echipamentul colegului nostru accidentat. Acesta nu purta casca de protecție, întrucât el făcea parte din echipa de dialog, structură a cărei misiune este aceea de a încerca sa detensioneze situațiile cu potențial agresiv prin comunicare cu cei implicați în astfel de incidente.

În final, mulțumim polițiștilor clujeni care au reușit identificarea, în scurt timp a suporterului care a aruncat cu un scaun în direcția forțelor de ordine. Suporterul V.O. de 27 de ani a fost reținut pntru 24 de ore.

Totodată, punem la dispoziția, organelor de anchetă toate infomațiile în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care au produs acte de violență și încurajăm comportamentul civilizat al tuturor suporterilor care participă la manifestări sportive”, precizează reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, la două zile de la incident.

Citește și …

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata