Take a fresh look at your lifestyle.

Ziua eliberării Clujului va fi comemorată mâine

0

Militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, reprezentanți ai structurilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, la nivel local, vor participa, joi, 11 octombrie, la ceremonia de comemorare a ostașilor români care au căzut în luptele de eliberare a orașului Cluj, din octombrie 1944.

Ceremonia va avea loc la Monumentul Eroilor, din Cimitirul Eroilor, din Cluj-Napoca începând cu ora 11:00. Programul evenimentului va include slujba religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, salve cu armament de infanterie şi defilarea gărzii.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reacive „Vasile Danacu”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Ciceo-Pop”, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” și ai Muzicii Militare de Garnizoană.

”În economia luptelor din septembrie – octombrie 1944, eliberarea Clujului, cel mai important centru urban al Transilvaniei, reprezenta nu doar un obiectiv militar propriu-zis, ci, mai ales, un indicator al înclinării definitive a balanței în favoarea forțelor românești în lupta justă de eliberare a teritoriului național împotriva celor germano-ungare, din ultima parte a celui de-al Doilea Război Mondial”, a arată într-un comunicat de presă al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

În „Operațiunea Cluj” au participat 7 divizii ale armatei române și două divizii sovietice.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata