Take a fresh look at your lifestyle.

Un tâlhar extrem de periculos este condamnat din nou. Anul trecut a tâlhărit și chinuit o bătrână din Gilău

0

Remus Danciu, zis „Slabu”, a fost condamnat recent de un judecător al Judecătoriei Huedin la o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Infracțiunile care l-au vizat pe bărbatul din Câmpia Turzii, cu domiciliul legal în Florești, dar cu domiciliul stabilit în Căpușu Mic, erau de tâlhărie calificată și lipsire de libertate. Despre această tâlhărie am scris în 2019, materialul sintetizat la acea vreme putând fi consultat AICI.

Înainte de tâlhăria din Gilău, Remus Danciu a mai făcut închisoare pentru alte două tâlhării comise pe raza județului Mureș. Bărbatul a fost liberat condiționat și a ales din nou să tâlhărească oameni. În luna iunie a anului 2019, bărbatul s-a dus la casa unei bătrâne de 83 de ani, din Gilău, și i-a cerut acesteia 3 lei pentru a-și cumpăra pâine. Biata femeie i-a dat banii solicitați, iar tâlharul a plecat. În aceeași zi, Remus Danciu s-a întors la casa femeii, numai că de această dată a apelat la violență. A luat un cuțit cu o lungime de 32 de centimetri, a împins-o pe victimă, care a căzut pe spate, a amenințat-o apoi i-a smuls acesteia lănțișorul de aur de la gât. Ulterior, tâlharul i-a cerut clujencei să-i dea și cerceii din urechi, dar aceasta a spus că nu-i poate scoate și a început să țipe după ajutor.

Agresorul a părăsit bucătăria de vară în care se petrecuse totul și a încuiat-o pe bătrână în interior, lipsind-o astfel de libertate până în momentul în care au ajuns polițiștii. Cu lănțișorul femeii din Gilău, Remus Danciu s-a dus la o casă de amanet, iar cu banii primiți, aproximativ 800 de lei, acesta i-a cumpărat concubinei o rochie și restul i-a jucat la păcănele.

Magistratul Judecătoriei Huedin a considerat că faptele comise de bărbat sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât în 2017 a mai fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani, pentru două tâlhării comise pe raza județului Mureș. După pedeapsa din 2017, tâlharul a fost liberat condiționat, având o diferență de pedeapsă de 434 de zile. Remus Danciu a aflat decizia Judecătoriei Huedin în arest preventiv, acolo unde se găsește din iulie 2019, după ce a fost prins. Bărbatul a contestat decizia Judecătoriei Huedin, urmând ca Apelul să se judece la Curtea de Apel Cluj, cel mai apropiat termen fiind în data de 20 februarie 2020.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata