Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – VIDEO – Avion MiG 21 LanceR, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, PRĂBUȘIT

0

Accident aviatic. O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Citește și … Pilotul clujean catapultat din MiG-ul care s-a prăbușit, operat la București. MApN, noi date despre starea militarului

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Citește și … VIDEO – Andrei Criste, pilotul care s-a catapultat din MiG-21 LanceR, transportat la spital. Care este starea de sănătate a bărbatului

GALERIE FOTO – ACCIDENT AVIATIC Dedrad, județul Mureș

ALT INCIDENT CU MIG 21: În 23 februarie 2021, în jurul orei 18:30, aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare.

Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore.

Modelul de avion prăbușit

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

Se pare că restricția a fost ridicată între timp, iar acum vorbim despre un incident mult mai grav.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata